Hoe is ’t nog met den Botz?
Klopt het dat jullie verhuizen naar Sint-Niklaas?
Laten jullie de omgeving van de velden wat verloederen omdat jullie de club beu zijn?

Er gaan vreemde verhalen rond en er worden verrassende vragen gesteld dus dat wil zeggen dat we nog meer moeten communiceren.
Daarom: een interview met de Botzers.

Hoe is het?

Goed. Je zou kunnen zeggen en hopen dat de laatste 6 maanden de moeilijkste maanden uit het Botz-bestaan zijn geweest. Maar we leven nog volop en blijven vol goesting zitten om de club te bouwen die we willen worden.

Moeilijk?

Tel samen: slecht weer, werken in de omgeving, achter de schermen hard werken voor de toekomst.

En welke club is dat? Die je wil bouwen?

Een club waar iedereen zich thuis voelt en graag speelt en daar ook kansen toe krijgt: zowel outdoor, overdekt als indoor.

En gaat Botz verhuizen naar Sint-Niklaas?

Neen. 😊
Botz blijft in Lokeren, blijft in Sinaai en volgens onze plannen worden De Jasmijn en een project in Beervelde misschien ook Botz-clubs. In Sint-Niklaas bieden we zo indoor padel aan voor onze leden en nieuwe leden.

Hoeveel velden komen er in de Jasmijn?

Er zijn al 3 buitenvelden en binnen kunnen er 6 velden gelegd worden.
Let op: De Jasmijn wordt geen ‘uitsluitend padel-club’. Je kan daar ook blijven tennissen en squashen.
Voor het tennis zullen er minstens 2 velden overkapt worden.

Maar in Lokeren moeten jullie toch weg?

Neen, we moeten wij just niks. 😊
De eigenaar van de site gaf aan dat we ook langer kunnen blijven.
Er zijn een aantal buren die aangeven dat ze liefst hebben dat we zo snel mogelijk vertrekken of geluidswanden bouwen. Die wanden, dat krijgen we niet vergund op de perceelsgrens dus enkel optie 1 blijft over.
Overkappen is ook niet mogelijk. Daarvoor moet je zekerheid hebben dat je lang kan blijven. Bovendien is een overkapping nog geen oplossing voor geluid.
We wisten uiteraard van bij de opstart dat we niet voorgoed konden blijven. Dus van bij de opening waren we al bezig met de volgende Lokerse locatie.

En die locatie wordt?

Ondertussen zijn er al een vijftal bestudeerd.
De Pelgrim was een optie maar daar kan je volgens de regelgeving geen overkapping plaatsen die voldoende hoog is, tenzij er uitzonderingen worden toegestaan. Dat risico durfden we niet aan. Die club is ondertussen in goede handen en we houden van het derby-scenario met verschillende Lokerse clubs.
In de Heilige Geestmolenstraat is er voldoende plaats en ook daar is de grondeigenaar mee in het verhaal maar daar wordt heel gevoelig gereageerd door de buurt. Dat hoeft nochtans niet want ondertussen is de regelgeving rond geluid zo veel strenger geworden dat zij zich geen zorgen moeten maken. De bewoners zijn ook gevoelig voor extra verkeer in hun deels doodlopende straat.
Aan de hockeyclub is nog plaats en HC Lokeren is een ruimdenkende club. Op dit ogenblik is er op de drukke dagen geen overschot aan parkeerplaatsen.
Sporting Lokeren heeft plaats. Zij gaven aan dat ze voorstander zijn van kansen voor andere sportclubs maar uiteraard was dat voor hen gedurende de laatste maanden geen prioriteit.
Dus we ploegen voort.

Kan de Stad Lokeren niks doen?

Om eerlijk te zijn hebben we altijd wel gehoopt dat de uitbouw van een nieuwe Lokerse padelclub, ondertussen zelfs de Lokerse sportclub met de meeste actieve sporters (+ 700), waarvan velen voor wie wekelijks sporten nieuw is, en met een jeugdwerking met 70 jeugdleden.. Dat we dan wat makkelijker kansen gingen krijgen van onze stad.
Maar het lobbywerk leverde nog niks op.  😊
Ze zijn uiteraard het Botz-project wel genegen en binnen de regelgeving zullen ze ook niks tegenwerken denken we.

Botz verhuist dus ook niet naar Beervelde?

Neen. Het zit daar zo:
We waren in Lokeren al heel wat jaren actief op zoek naar een geschikte plek voor een padelclub. Maar ondertussen was een van onze vennoten ook met een project bezig in Beervelde, samen met 2 (andere) vrienden. Toen Botz Lokeren werd opgericht leek het logischer dat Botz dan partner werd van het Beerveldse project ipv slechts een van onze vennoten. We maakten een samen uit, samen thuis-afspraak. Allez.. voor de padel dan toch.


De locatie in Beervelde (aan de Surfclub) is een uitstekende locatie voor een sportclub. De gemeente Lochristi leverde ook een vergunning af. De grondwerken werden ginds al uitgevoerd.
Enkele dichte en verre buren vonden echter dat het te snel ging en waren niet akkoord met hoe de gemeente vergund had. Hun advocate vond tot onze verbazing redenen om de vergunning bij de provincie terug af te schieten. En ook de Raad voor Vergunningsbetwisting volgde dit.
Nu, om eerlijk te zijn: Hadden we toen kunnen bouwen, dan was dit nog volgens andere normen geweest dan de huidige en zouden we misschien nu tot de vaststelling gekomen zijn dat er extra geluidsmuren zouden moeten gebouwd worden. Padel heeft nog een negatieve bijklank als het over geluid gaat maar ondertussen is het de sport waar het strengst naar gekeken wordt bij oprichting.

Dus?

Een nieuw plan indienen voor Beervelde moet dus sowieso heel geluidsarm volgens de strengste normen en dat kan. Speciaal detail: Er wordt nu zelfs gevraagd om een veld minder te leggen om een wadi te voorzien.  Op zo’n korte afstand van een grote vijver.
We zouden in het vorige plan 3 velden overkapt hebben.. Nu zeggen de weergoden dat je beter meer dak voorziet.
Het zou dus kunnen dat de buren ginds ervoor gezorgd hebben dat de club die daar gebouwd wordt meteen de juiste is. De club zou daar alleszins moeten kunnen komen. Een betere en geschiktere locatie bestaat niet. Maar vertragingsmanoeuvres zijn in de mode in Vlaanderen. Afwachten dus hoe een nieuw plan daar onthaald wordt.

Die boze buren toch.

Heel wat dichte buren zagen geen graten in onze komst. Degenen die wel bezwaar indienden deden dit volgens ons uit onzekerheid van wat de impact zou zijn. Ze gaven zelf ook aan dat ze op zich niks tegen de komst van een padelclub hadden.

De zeil- en surfclub kijkt enerzijds uit naar onze komst want uiteraard zijn er leuke samenwerkingsmogelijkheden. Denk maar aan een jeugdkamp met padel en watersporten. Anderzijds hebben zij zorgen over wat een overkapping betekent voor de wind op hun plas. Een winddeskundige met naam en faam gaf al aan dat de 60 meter tussenafstand voldoende zal zijn om de impact heel beperkt te houden. Bovendien komt er in het laatste anderhalf jaar geen wind meer van ‘onze’ kant, het Westen. We zorgen sowieso ook voor een echte windstudie zodat de zeilers en surfers gerust kunnen zijn.
De plaats waar de terreinen kunnen komen werd ook soms gebruikt als parking voor de drukke momenten van de hondenschool en de zeilclub, ook al was dat stuk grond niet van hen. Verandering is dan altijd wat moeilijk. Begrijpelijk maar je kan niet opeisen wat niet van jou is. Het zal nu delen worden.

Zijn jullie Botz Lokeren beu en laat je de omgeving verloederen?

😊 Het zijn wij niet die daar wegenis aan het leggen zijn. We worden regelmatig met nieuwe situaties geconfronteerd waar we moeten op anticiperen. We kunnen niet verwachten dat de eigenaar en aannemer ons voor elke nieuwe actie verwittigen.. die mannen hebben ook hun werk. Maar het is soms een uitdaging en ze doen hun best.
Nu kijk je op een kraan ipv op een kraanvogel, er zijn heel wat parkeerplaatsen weg dus het is inderdaad iets anders. Maar dat komt weer goed.
We hebben de site ook gebouwd als een buitenclub waar op het terras geleefd wordt. Hadden we geweten dat er een jaar regen op komst was.. dan hadden we ’t anders gebouwd.
Maar nu begint de zomer denken we. 😉 We hebben net het terras terug afgeschermd met hekkens en rietmatten, de tribune was weer paraat voor het toptornooi.. Moet voldoende zijn voor de positief ingestelde Botzers.

Botzers zijn toch van nature positief? 😊

Jazeker. 😊
Maar mensen praten graag en maken graag hun eigen verhaal.
Sommigen die nu verkiezen om ergens anders te spelen willen hun keuze verklaren door naar negatieve Botz-punten te zoeken. Dat is soms grappig en dat doen we zelf voor sommige zaken ook waarschijnlijk.

Al die plannen en projecten, wie betaalt dat allemaal?

Goeie vraag. Deze worden betaald met het spelplezier en de gezellige barmomenten van onze leden en bezoekers. De sponsors zijn ook broodnodig. Bij een buitenclub zijn de inkomsten niet stabiel genoeg. Ook al willen heel wat mensen liefst in het zonnetje padellen, het is niet leefbaar. We denken niet dat banken nog willen lenen voor enkel buitenvelden.
De toekomstige projecten zullen deels door de banken en deels door particulieren gefinancieerd worden. Er zullen dus nog win-wins voorgesteld worden. We zijn volop de voor ons beste opties aan het bestuderen.
Wij waren bereid om het risico van een kortetermijnclub in Lokeren te dragen. Met 5 jaar mooi weer zou het ons een spaarpot opgeleverd hebben voor de nieuwe bouw van de club op de nieuwe locatie.
Het afgelopen jaar heeft daar niet goed bij geholpen, ook al doen we ’t verre van slecht qua bezetting volgens Padel Vlaanderen.

Hoe zit het met de lidmaatschaps t-shirts.

We zijn vree curieus of ‘t kleur goed zal gepakt hebben.
Maar waar ze blijven.. ze moesten hier al een hele tijd geweest zijn alleszins.
Binnenkort dus. 🙂

Hoe kunnen de Botzers helpen?

Door te blijven spelen en door zich te blijven amuseren, bij ons en op een ander. Niks beters dan veel draaiende clubs met veel leden.
En ons aanbod is verre van verminderd, onze velden zijn in optimale staat en het terras is terug afgezet.
En kom op onze club supporteren voor de Rode Duivels en ook de andere voetbal- , koerswedstrijden en de Olympics bekijken.

Hieronder de zomerkalender: Alstemblieft. 😉

  • 31/5-02/06 Cupra Tour Lokeren DH100, DH300, DD50, DD200
  • 03/06-09/06 Woonvast Cupra Tour H1000, D500
  • 14/06-14/07 EK Voetbal op groot scherm
  • 17/06 18u EK België – Slowakije
  • 14/06-14/07 Botz Ketal, Botz Frontera, Botz Companero
  • 22/06 21u EK België – Roemenië
  • 26/06 18u EK Oekraïne- België
  • 29/06-21/07 Tour de France groot scherm
  • 01/07-05/07 Botz Jeugdkamp
  • 05/07-07/07 Botz Volvo Charels Open DD400, DH500, DG200, DG400
  • 19/07-21/07 Cupra Tour Snoa DH100, DH200, DH300, DD50
  • 26/07-11/08 Olympische Spelen groot scherm
  • 26/07-28/07 Cupra Tour Evero Advocaten DH100, DH400, DD100, DD300, DG100, DG300
  • 02/08-11/08 Botz Ketal, Botz Frontera, Botz Companero
  • 12/08-18/08 Cupra Tour Trigger X all
  • 12/08-16/08 Botz Jeugdkamp
  • 25/08 Botz Sjarelz familiedag
  • 30/08-01/09 Cupra Tour Jones Sanitair
  • 06/09/08/09 Botz Ketal, Botz Frontera, Botz Companero
  • 13/09-15/09 Cupra Tour Vanden Borre Kitchen Oostakker
  • 20/09-22/09 Botz Ketal, Botz Frontera, Botz Companero
  • 27/09-29/09 Cupra Tour Snoa
  • 07/10-13/10 Cupra Tour Snoa H1000
  • 23/10-27/10 Botzklassen Torremolinos

 

Merci voor het gesprek

Tot op den Botz 😉